Rundsvlees
een genot voor de vleesliefhebber!
Ons rundsvlees is van de beste kwaliteit.
Hierbij gebruiken we twee rassen.
Gebruikte rassen
Belgisch Witblauw
een brok spieren!
Het Belgisch Wit-Blauw, of afgekort BWB, soms ook BBB naar de Franstalige naam Blanc Bleu Belge, is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees. Het BWB rund is minstens indrukwekkend te noemen omwille van zijn volume, ronde vormen en sierlijke lijn.
De voornaamste kenmerken van het vlees zijn:
- supermals vlees, boterzachte textuur
- intense smaakkenmerken
- weinig vet

Blonde d'Aquitaine
een genot voor de vleesliefhebber!
De Blonde d’Aquitaine vindt haar oorsprong in Aquitaine, een regio in het zuidwesten van Frankrijk. Dit ras is ontstaan door de combinatie van drie “Aquitaanse onderrassen” en de kruising met onder meer het Limousin-ras en het Charolais-ras. Sinds 1962 wordt het ras in Frankrijk officieel erkend met een eigen stamboek.
Het vlees is bijzonder populair en wordt gekenmerkt door:
- een fijne en malse structuur
- mooi gemarmerd vlees, met een beetje vet wat zorgt voor extra smaak
- ideaal vlees om enkele weken te rijpen, zodat je een sappigere en krachtigere smaak bekomt


-
Steak & entrecote+/- 2 à 3 kgHeerlijk malse steaks
-
Stoofvlees+- 2 kgVoor het bereiden van Belgiës nationaal gerecht bij uitstek.
-
Gehakt, worsten en hamburgers+- 3 kgGemengd rundergehakt en worsten, samen met de hamburgers ongeveer 3 kg.
-
Soepvlees+- 500 grIdeaal voor het bereiden van lekkere soepen.
-
Saté6 stuks, per 3 verpakt. +-1 kgRundersatés heerlijk op de barbeque of in de pan.
Aantal stuks of gewichten per vleessoort kunnen licht variëren naargelang de beschikbaarheid.